Individueel Project Emma-Lena Maris

Aangezien we het einde van het jaar bereiken, zullen een deel van de Honours Studenten hun Individueel Project afronden. Een voorbeeld van een Individueel Project, is het volgende project van Emma-Lena Maris.

Als derdejaarsstudent Biomedische Wetenschappen ben ook ik dan eindelijk toegekomen aan het afronden van mijn Individuele Project, wat begon als een grote berg aan onzekerheid. Eén ding wist ik zeker, en dat was dat ik graag iets wilde maken, iets fysieks, waarmee ik niet alleen mezelf zo’n 400 uur bezig kon houden, maar wat in de maatschappij relevant was. Out of the box stappen en het raakvlak opzoeken tussen wetenschap en maatschappij, dat is wat ik wilde. Na een handjevol bezoeken aan Universiteitsmusea, onderwijsinstellingen en wetenschapsmusea zoals NEMO vond ik mijn plekje in een onderzoeksgroep in het UMC, onder leiding van Anne-Marie Wensing en Monique Nijhuis. Inmiddels hadden mijn hersenspinsels enige vorm gekregen en sprak ik de wens uit om een app of een spel te maken over HIV/aids, in eerste instantie gericht op HBO of WO studenten. Maar mijn begeleiders hadden veel meer voor mij in petto: het opzetten van een online platform in Zuid-Afrika, een platform voor het verbeteren van de implementatie van therapie voor HIV in Zuid-Afrika. Meer verspreiding van kennis naar derdewereldlanden, zodat ook daar beter kan worden om gegaan met behandeling van HIV. Denk hierbij aan laboratorium protocollen voor Afrikaanse laboratoria, counseling manuals voor verbeteren van therapietrouwheid en workshops voor de disseminatie van kennis. Na dagen ontwerpen, schrappen, ontwerpen, schrappen en zo maar door is dit platform momenteel online, maar nog verre van af. Toekomstplannen zijn er, zoals een tool waarbij Afrikaanse artsen bloedwaardes kunnen invullen en daaruit kunnen afleiden hoe therapietrouw hun patiënten zijn en of er therapie-resistentie heeft opgetreden. Ben je benieuwd naar hoe het er nu uit ziet? Bezoek itrema.org!

COMMENT BEANTWOORDEN