Individueel Project Kyra Swildens

Nu we het einde van het jaar naderen, betekent dat ook dat een deel van de Honours Studenten hun Individueel Project gaan afronden. Graag willen we de komende tijd een aantal voorbeelden posten van wat deze projecten inhouden. Kyra Swildens bijt voor ons het spits af.

Ik, Kyra Swildens, ben derdejaarsstudent Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Als deelnemer van het Honours Programma ben ik momenteel bezig met het afronden van mijn individuele project. Dit project omvat 400 uur en mag volledig vrij ingevuld worden door de studenten, zolang het van een goed niveau is en gerelateerd aan het biomedische vakgebied. Mijn individueel project bestaat uit het schrijven van een review over de psychiatrische aandoening schizofrenie. Psychiatrische aandoeningen vind ik ontzettend interessant, aangezien cellulaire verstoringen uiteindelijk de volledige persoonlijkheid van iemand kunnen beïnvloeden. Aangezien er nog veel onbekend is over het ontstaan van schizofrenie, wilde ik hier graag meer over weten. Mijn review is gefocust op de rol van een speciaal type immuun cellen in de hersenen, microgliacellen, in het ontstaan van schizofrenie. Er zijn verschillende aanwijzingen dat deze cellen geactiveerd zijn in de hersenen van een individu met schizofrenie. De activatie van microgliacellen kan mogelijk leiden tot verstoringen in neurotransmissie en neurale ontwikkeling en zelfs resulteren in neurodegeneratie. Zouden microgliacellen dan centraal kunnen staan in het ontwikkelen van schizofrenie? Hier kan ik over een paar weken hopelijk een uitspraak over doen!

COMMENT BEANTWOORDEN