De nieuwe bestuursleden stellen zich voor!

Wat leuk dat jullie het bestuur komen versterken! Kun je jezelf kort voorstellen?

Lars: Ik ben Lars, net 18 jaar geworden en woon nog bij mijn ouders in Apeldoorn, maar ben wel op zoek naar een kamer in Utrecht. Ik ben een fanatiek windsurfer en zeiler, dus als het hard genoeg waait sta ik eigenlijk altijd op mijn plank. Daarnaast ben ik een best wel een science- en gadgetfreak.

Latisha: Ik ben Latisha Migchelsen en ik ben 20 jaar. Ik ben geboren in Harderwijk en daar woon ik nog steeds samen met mijn ouders. Mijn grootste hobby is voetballen en dat doe ik dan ook al 14 jaar. Dit heb ik jaren op hoog niveau gedaan en op dit moment voetbal ik voor mijn plezier. Verder houd ik erg van lekker eten en ga dan ook regelmatig lunchen of uiteten met vrienden of familie.

Waarom ben je BMW gaan studeren en dit jaar het HP gaan doen?

Lars: Eigenlijk al vanaf dat ik naar de middelbare school ging ben ik waanzinnig gefascineerd door het immuunsysteem en dan vooral de interactie met virussen. Dit leek mij de beste studie om verder te leren over mijn interesse.

De voornaamste reden dat ik Honours ben gaan doen is omdat ik graag nog meer uitdaging naast mijn studie wil. De vrijheid die daarbij gegeven wordt was ook zeker een van de redenen, omdat ik zo zelf kan bepalen waar ik mij nog verder in kan gaan verdiepen.

Latisha: Ik heb voor BMW gekozen omdat ik meer wilde weten over hoe ziektes ontstaan in het menselijk lichaam. Ik ben erg geïnteresseerd in de cellulaire processen in het lichaam. Verder vind ik het leuk aan BMW dat het een brede bachelor is met veel keuzeruimtes, waardoor je zelf invulling kan brengen aan je bachelor. Persoonlijk vind ik de vakken over organen ook erg leuk en in combinatie met de cellulaire processen erachter vind ik dat een hele mooie match. Dit is dan ook de reden dat ik BMW ben gaan studeren.

Ik ben het HP gaan doen om mij persoonlijk te ontwikkelen. Door het HP hoop ik mijn kennis te verbreden, nieuwe mensen te leren kennen en verdieping te krijgen naast de studie. Ik houd wel van een uitdaging en dat is ook de reden dat ik het HP ben gaan doen. Verder hoop ik door het HP te ontdekken waar mijn interesses liggen en te onderzoeken welke master mij aanspreekt. Ook hoop ik mij te ontwikkelen in het beter leren discussiëren en wetenschappelijk schrijven. Om deze redenen vind ik het HP de uitgelegen kans om mijzelf te ontwikkelen.

Kun je iets vertellen over je motivatie voor het bestuur en waarom je voor deze specifieke functie gesolliciteerd hebt?

Lars: Ik heb zelf een aantal keer geholpen bij het organiseren van het logeerhuis van sinterklaas in Apeldoorn (een soort event speciaal voor kinderen), dit vond ik ontzettend leuk. Daarom lijkt het mij nog leuker om een soortgelijke bestuurlijke functie te combineren met mijn passie voor de biomedische wetenschappen. Daarnaast vind ik het niet alleen leuk maar ook heel nuttig om een beetje te netwerken binnen de Biomedische wetenschappen, en daarnaast ook een eens wat fondsen werven voor de stichting.

Over het algemeen ben ik heel sociaal en heb geen moeite om mijn mening te geven, echter kan ik ook erg goed luisteren naar wat andere vinden. Het doel is dan natuurlijk om zoveel mogelijk ieders ideeën en belangen zo veel mogelijk te behartigen. Ik denk dat dit essentiële kwaliteiten zijn van een vicevoorzitter/voorzitter.

Latisha: Ik wil het bestuur gaan doen, omdat ik het altijd al leuk heb gevonden om dingen te organiseren/regelen. Verder lijkt het mij erg leuk om nog meer in contact te komen met de ouderejaars en om iedereen via het HBU te verbinden. Daarnaast zou ik graag mijn organisatorische vaardigheden willen versterken en een bestuursfunctie lijkt mij daarvoor de uitgelezen kans. Tot slot vind ik het bestuur de uitgelegen kans om mijzelf buiten het biomedische vakgebied te ontwikkelen.

Ik heb gekozen voor de functie van secretaris respectievelijk penningmeester. Ik denk dat ik hier geschikt voor ben vanwege mijn geordendheid. Bovendien ben ik communicatief vaardig, kan ik goed samenwerken en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deze eigenschappen kan ik goed gebruiken bij het organiseren van het alumni evenement en als notulist van het bestuur. Verder heb ik affiniteit met cijfers en om deze reden lijkt het mij een mooie uitdaging om mij bezig te houden met de financiële administratie van de stichting tijdens de functie van penningmeester in het tweede jaar.

Je hebt nu net de eerste vergadering bijgewoond. Zijn er dingen waar je specifiek naar uitkijkt voor het komende jaar of ideeën die je nu al hebt?

Lars: Zoals ik ook al eerder even genoemd heb, lijkt het mijn ontzettend leuk om kennis te maken met veel andere mensen binnen het biomedische vakgebied. Daarom kijk ik vooral uit naar de contacten met de sponsoren, maar daarnaast natuurlijk ook naar het organiseren van leuke dingen voor de groep.

Latisha: Ik hoop dat wij met z’n alle leuke activiteiten gaan organiseren en vooral iedereen met elkaar gaan verbinden binnen het HP. Ik kijk persoonlijk het meest uit naar het organiseren van het alumni event en de buitenlandse reis.