Nieuwe bestuursleden Stichting HBU

We zijn inmiddels begonnen aan het nieuwe bestuursjaar van onze mooie stichting. Daarbij horen natuurlijk nieuwe bestuursleden! Dit jaar zijn dat: Sam Kalash (HP14), Laura Hanning en Olaf Nijssen (beiden HP15). In dit bericht stellen de drie nieuwe leden zich voor.

Sam Kalash

Penningmeester

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik een verschil wilde maken in de wereld en het lijden van zoveel mogelijk mensen wilden verlichten. Dit, naast mijn fascinatie in het menselijk lichaam, bracht mij ertoe om biomedische wetenschappen te gaan studeren. Tijdens het eerste jaar van de bachelor heb ik veel biomedische kennis opgedaan maar ik wilde mezelf ook in andere aspecten ontwikkelen. Ik zag het Honours Programma als de uitgelezen kans om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Na een jaar binnen het Honours Programma kan ik met zekerheid zeggen dat het de juiste keuze is geweest want ik heb er al ontzettend veel van geleerd. Met het toetreden tot het bestuur van de Stichting HBU hoop ik meer ervaring te krijgen in management en besluitvorming. Buiten mijn studie om vind ik het heerlijk om te lezen, dansen en naar verschillende muziek soorten te luisteren.

Laura Hanning

Vicevoorzitter

Vanaf kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest in alles wat de natuur te bieden heeft. Vulkanen, aardbevingen, sterren, dieren, mensen, maar ook ziektes. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest om nieuwe dingen te ontdekken en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de studie biomedische wetenschappen heb gekozen. Ook in deze studie wil ik nieuwe dingen leren en ontdekken. Daarom ben ik nog een stapje verder gegaan en heb ik voor het Honours Programma gekozen. Onderdeel zijn van het bestuur is compleet uit mijn comfort zone en is daarom de reden waarom ik het graag wilde doen. Naast mijn studie loop ik graag hard en ben ik vaak te vinden de natuur.

Olaf Nijssen

Secretaris

Hi, ik ben Olaf, 19 jaar en de nieuwe secretaris van het Honours bestuur! Van kinds af aan fascineren zowel onderzoek en ontwerp me. Biomedische Wetenschappen past hier in mijn ogen perfect bij: het onderzoeken van de fundamentele mechanismen van ons lichaam staat ons toe om impactvolle medicijnen te ontwerpen. Vooral de combinatie van (regeneratieve) geneeskunde en technologie vind ik interessant en hoop ik verder te verkennen in mijn IP. Ik heb hiernaast besloten om secretaris van Stichting HBU te worden, om zo te leren hoe een stichting in elkaar zit, en hoe het eigenlijk is om te besturen. Buiten de studie ben in ook enthousiast over muziek maken, fotografie, film, volleyballen en kunst in het algemeen. Ik kijk uit naar de ervaringen die het Honours Programma en het besturen van de Stichting HBU me zullen brengen!