Huidige Bestuursleden

IMG_7213 (1) 21

Joost Smeets

Voorzitter

Als klein kind wilde ik kinderarts worden en speelde ik al met een stethoscoop en de verbanddoos. Later op de middelbare school werd mijn interesse in het menselijk lichaam verder aangewakkerd. Tijdens een project in de virologie kwam ik erachter dat ik meer wilde weten over de achterliggende principes in het menselijk lichaam en daarom besloot ik Biomedische Wetenschappen te gaan studeren. Na één jaar studeren ben ik het Honours Programma gaan doen. Omdat ik erg nieuwsgierig ben en mij graag verder wil ontwikkelen in de Biomedische Wetenschappen. Door toe te treden tot het bestuur van Stichting HBU kan ik mij nog verder ontwikkelen. Naast vicevoorzitter van Stichting HBU ben ik ook actief bij de studievereniging M.B.V. Mebiose en schaats ik bij U.S.S.V. Softijs.
IMG_7201 (1) 21

Maaike Stok

Penningmeester

Aangezien ik ben opgegroeid in een echt bèta-gezin, was het niet verwonderlijk dat ook ik mij voor de bètawetenschappen ging interesseren en besloot mijn studie in dit vakgebied te zoeken. Deze interesse heeft in de loop der jaren wel een ontwikkeling doorgemaakt; waar ik eerst insecten onder een vergrootglas bekeek, hou ik me nu onder andere bezig met het bekijken van cellen onder de microscoop. Ondanks dat mijn grootste voorkeur uitgaat naar de biomedische wetenschappen, hou ik me ook graag bezig met het opdoen van kennis over hele andere onderwerpen. Om dit te kunnen combineren met de onderwerpen die behandeld worden in de reguliere vakken, heb ik aan het einde van mijn eerste jaar gekozen voor het Honours Programma en uiteindelijk ook voor het Bestuur. Buiten het studeren, tennis ik in het dagelijks leven graag, speel ik piano en ben ik lid van de studentenvereniging SIB-Utrecht.
IMG_7196 (1) 21

Steven Marinus

Vicevoorzitter

Het menselijk lichaam heeft mij altijd erg geïnteresseerd en geïntrigeerd; hoe zo’n opeenstapeling van cellen en mechanismen samen één groot werkend organisme vormt. Ik zie in het Honours Programma een kans mezelf te ontwikkelen buiten het puur biomedische onderzoek. Ik wil hierin graag raakvlakken opzoeken met andere studies, maar wellicht ook projecten doen in een richting waar we verder nooit in aanraking mee (kunnen) komen. Dit is ook een van mijn motivaties geweest om toe te treden tot het bestuur van de Stichting HBU. Ik zie dit als een hele mooie kans me te ontwikkelen op professioneel en bestuurskundig vak, en wil me hier dan ook heel graag vol voor inzetten. Naast de studie vind ik het heel leuk om me bezig te houden met fotografie, houd ik enorm van jazz-, soul- en funkmuziek, en speel ik saxofoon en zing ik in een band.

IMG_7194 (1) 21

Arjan Bassa

Secretaris

Sinds 2018 studeer ik Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels ben ik tweedejaars student en nog steeds overtuigd van mijn keuze voor Biomedische Wetenschappen. Mijn keuze voor BMW is niet helemaal vreemd, aangezien het menselijk lichaam mij als kind al enorm interesseerde. Tijdens mijn middelbareschooltijd met de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid kreeg ik meer en meer interesse voor het snijvlak van scheikunde en biologie. Met name de biologie op het cellulaire niveau en kleiner…plantenkunde mis ik, als kiespijn. Omdat ik een brede interesse heb en me graag verdiep in dingen, zocht ik aanvulling op het reguliere curriculum en heb ik me aangemeld voor het Honours Programma. Als secretaris en toekomstig penningmeester van de Stichting HBU wil ik het HP voor 100% ondersteunen om leerzame en interessante, maar ook leuke en gezellige activiteiten te organiseren. Naast mijn studie houd ik me graag bezig met muziek en literatuur. Verder breng ik graag tijd door met familie en vrienden.