Stichting Honours Biomedische Wetenschappen

Huidige Bestuursleden

Dirk Drost

Voorzitter

Van kleins af aan wist ik al dat ik de medische wereld in wilde gaan. Vroeger wilde ik altijd medicijnen ontwikkelen tegen zeldzame ziektes. Na biologie op de middelbare school was het mij al snel duidelijk dat ik Biomedische Wetenschappen wilde studeren. Na een aantal jaren werken ben ik daar uiteindelijk ook beland. Ik ben daar vervolgens het Honours Programma gaan doen, omdat het enorm veel kansen en mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen. Toetreden in het bestuur van de stichting is daar een mooi voorbeeld van. Binnen de stichting wil ik mij hard maken voor een leuke en gezellige groep en zorgen voor leuke en leerzame uitdagingen.

Emma-Lena Maris

Penningmeester

Mijn ambitie om in de biomedische wetenschap een verschil te maken begon al als klein kind, in het vestingstadje Woudrichem. Op de basisschool kreeg ik al microscopen voor mijn verjaardag en bekeek ik mijn eigen bloed onder de microscoop. Sinds ik de studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht ben gaan volgen is zowel mijn nieuwsgierigheid als mijn ambitie gegroeid om met mijn interesses in biomedische wetenschap, filosofie en maatschappij écht een verschil te gaan maken. Mijn leergierigheid heeft mij aangezet om in het tweede jaar het Honours Programma te gaan volgen. Binnen de stichting voer ik momenteel de functie van penningmeester uit. Naast de studie ben ik actief lid bij de studievereniging M.B.V. Mebiose in verschillende commissies, korfbal ik 3 keer per week en ben ik lid bij de U.S.R. “Triton”.

Joost Smeets

Vicevoorzitter

Als klein kind wilde ik kinderarts worden en speelde ik al met een stethoscoop en de verbanddoos. Later op de middelbare school werd mijn interesse in het menselijk lichaam verder aangewakkerd. Tijdens een project in de virologie kwam ik erachter dat ik meer wilde weten over de achterliggende principes in het menselijk lichaam en daarom besloot ik Biomedische Wetenschappen te gaan studeren. Na één jaar studeren ben ik het Honours Programma gaan doen. Omdat ik erg nieuwsgierig ben en mij graag verder wil ontwikkelen in de Biomedische Wetenschappen. Door toe te treden tot het bestuur van Stichting HBU kan ik mij nog verder ontwikkelen. Naast vicevoorzitter van Stichting HBU ben ik ook actief bij de studievereniging M.B.V. Mebiose en schaats ik bij U.S.S.V. Softijs.

Maaike Stok

Secretaris

Aangezien ik ben opgegroeid in een echt bèta-gezin, was het niet verwonderlijk dat ook ik mij voor de bètawetenschappen ging interesseren en besloot mijn studie in dit vakgebied te zoeken. Deze interesse heeft in de loop der jaren wel een ontwikkeling doorgemaakt; waar ik eerst insecten onder een vergrootglas bekeek, hou ik me nu onder andere bezig met het bekijken van cellen onder de microscoop. Ondanks dat mijn grootste voorkeur uitgaat naar de biomedische wetenschappen, hou ik me ook graag bezig met het opdoen van kennis over hele andere onderwerpen. Om dit te kunnen combineren met de onderwerpen die behandeld worden in de reguliere vakken, heb ik aan het einde van mijn eerste jaar gekozen voor het Honours Programma en uiteindelijk ook voor het Bestuur. Buiten het studeren, tennis ik in het dagelijks leven graag, speel ik piano en ben ik lid van de studentenvereniging SIB-Utrecht.