Huidige bestuursledenNina Smeets

Secreatris 2022-2023, Penningmeester 2023-2024
Mail: nina.smeets@stichtinghbu.nl

Al van jongs af aan is heb ik grote interesse in het menselijk lichaam. Ik heb het altijd al fascinerend gevonden hoe complexe processen kunnen leiden tot op het oog vrij eenvoudige uitvoeringen. Wat ik ook al erg lang weet, is dat ik een steentje wil bijdragen in het helpen van (zieke) mensen. Vanwege deze interesses bleek biomedische wetenschappen dan ook de perfecte studie voor mij. Ik ben iemand die niet graag stilzit en het liefst bezig is om uitdagingen op te zoeken. Het Honours programma zie ik als zo’n leuke uitdaging om mijn kennis uit te breiden. Het opdoen van kennis op verschillende vlakken is ook de reden geweest om bij het bestuur te gaan. Het is iets heel anders dan biomedisch onderzoek, dat vind ik erg leuk. Op deze manier hoop ik meer kennis te krijgen van onder andere management en financiën. Naast al deze studie gerelateerde dingen vind ik het leuk om in mijn vrije tijd trompet te spelen. Dit doe ik dan ook zowel individueel, als in een bigband en orkest.

Eefje Hogervorst

Vice-voorzitter 2022-2023, Voorzitter 2023-2024
Mail: eefje.hogervorst@stichtinghbu.nl

Van kinds af aan ben ik al dol geweest op puzzelen en was ik een nieuwsgierig aagje dat altijd overal op door vroeg en het antwoord moest weten. Dit is de reden waarom de studie biomedische wetenschappen zo ontzettend goed bij mij past. Ik vind het ontzettend leuk om dieper op de stof in te duiken en een verband te leggen tussen een verschijnsel van een ziekte en wat er gebeurt op moleculair niveau. Elke keer ben ik weer verbaast waar ons lichaam toe in staat is. Alhoewel ik eerst geneeskunde wilde gaan doen ben ik ontzettend blij dat ik in de wereld van de medische wetenschap ben gerold. Omdat ik het nou eenmaal niet kan laten om nog meer uit mijzelf te halen en meer te ontdekken, heb ik besloten om mee te doen met het Honoursprogramma. Het Honoursprogramma zet deuren voor mij open waarvan ik niet wist dat het mogelijk was of überhaupt bestond! Je hoeft maar een idee te hebben en dat idee kan werkelijkheid worden. Stage in ontzettend gaaf instituut in Barcelona? Ga er maar voor!  Het was voor mij geen vraag meer toen de mogelijkheid kwam om deel te worden van het bestuur van de stichting Honours Biomedische wetenschappen Utrecht. Ik wil me namelijk graag ook op andere aspecten meer ontwikkelen, bijvoorbeeld door meer te leren hoe precies de organisatie en besluitvorming van een stichting er uit ziet. Zo leer je ook meer vaardigheden die later erg belangrijk zijn maar je niet leert op je studie. Hiernaast maak ik ook graag tijd vrij om een biertje te drinken met mijn vriendinnen op Unitas, te hockeyen met mijn ontzettend leuke team, een filmpje te kijken met mijn huis of zelf lekker te ontspannen met een leuk boek.

Olaf Nijssen

Secretaris 2021-2022, Penningmeester 2022-2023
Mail: olaf.nijssen@stichtinghbu.nl

Hi, ik ben Olaf, 20 jaar en komend jaar de nieuwe penningmeester van het Honours bestuur! Van kinds af aan fascineren zowel onderzoek en ontwerp me. Biomedische wetenschappen past hier in mijn ogen perfect bij: het onderzoeken van de fundamentele mechanismen van ons lichaam staat ons toe om impactvolle medicijnen te ontwerpen. Vooral de combinatie van (regeneratieve) geneeskunde en technologie vind ik interessant en hoop ik verder te verkennen in mijn IP. Ik heb hiernaast besloten om secretaris en penningmeester HBU te worden, om zo te leren hoe een stichting in elkaar zit, en hoe het eigenlijk is om te besturen. Buiten de studie ben in ook enthousiast over muziek maken, fotografie, film, volleyballen en kunst in het algemeen. Ik kijk uit naar de ervaringen die het Honours Programma en het besturen van de Stichting HBU me zullen brengen!

Valentijn Tromp

Vice-voorzitter 2021-2022, Voorzitter 2022-2023
Mail: valentijn.tromp@stichtinghbu.nl

Mijn naam is Valentijn en ik ben vorig jaar in het bestuur terechtgekomen als vice-voorzitter. Komend jaar zal ik de functie voorzitter gaan bekleden en daar heb ik enorm veel zin in. Tijdens de studie biomedische wetenschappen leer je veel over over de (moleculaire) werking van het menselijk lichaam. Mijn interesses liggen op het gebied van infectie en immuniteit en bioinformatica, en ik hoop mij binnen het Honoursprogramma meer te kunnen verbreden en verdiepen in deze twee onderwerpen. De stichting lijkt mij een mooie kans om meer te leren op het gebied van bestuur en organisatie, iets wat tijdens de studie nauwelijks aanbod komt.