Oud bestuursledenLars Braad

Vice-voorzitter 2020-2021, Voorzitter 2021-2022

Hey! Ik ben Lars, ik ben 18 jaar en de nieuwe Vicevoorzitter van de Stichting. Naast dat ik heel veel zin heb in mijn komende 2 bestuursjaren, hou ik heel erg van muziek.  Als ik mijn oren niet ergens dringend voor nodig, heb luister ik eigenlijk altijd muziek. Ook ben ik een gadget freak in hart en nieren en volg ik al het nieuws over alle ondewerpen: van computer hardware tot Tesla’s. Wanneer er wind staat en ik niet bezig ben met de Uni ben ik ook eigenlijk altijd te vinden op mijn surfplank, omdat het gewoon fantastisch is om met alleen een zeiltje en een dun plankje onder mijn voeten met 80 km/h over het water te racen. Maar natuurlijk ben ik, zoals iedereen met deze studie ook waanzinnig gefascineerd door de wereld van de biomedische wetenschappen. En zoals mijn groepsgenoten maar overduidelijk zagen, ben ik in het specifiek bijzonder geïnteresseerd in de virologie en immunologie.  Maar boven alles ga ik mijn uiterste best doen om het Honours programma onder mijn vicevoorzitter- en voorzitterschap zo goed mogelijk te maken!

Sam Kalash

Penningmeester 2021-2022

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik een verschil wilde maken in de wereld en het lijden van zoveel mogelijk mensen wilden verlichten. Dit, naast mijn fascinatie in het menselijk lichaam, bracht mij ertoe om biomedische wetenschappen te gaan studeren. Tijdens het eerste jaar van de bachelor heb ik veel biomedische kennis opgedaan maar ik wilde mezelf ook in andere aspecten ontwikkelen. Ik zag het honoursprogramma als de uitgelezen kans om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Na een jaar binnen het honoursprogramma kan ik met zekerheid zeggen dat het de juiste keuze is geweest want ik heb er al ontzettend veel van geleerd. Met het toetreden tot het bestuur van de stichting HBU hoop ik meer ervaring te krijgen in management en besluitvorming. Buiten mijn studie om vind ik het heerlijk om te lezen, dansen en naar verschillende muziek soorten te luisteren.

Latisha Migchelsen

Secretaris 2020-2021

Op de middelbare school werd al snel duidelijk dat ik erg geïnteresseerd was in het menselijk lichaam en het ontstaan van ziektes. Om deze reden wilde ik dan ook geneeskunde gaan sturen, maar uiteindelijk ben ik toch bij Biomedische Wetenschappen terecht gekomen. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds erg blij met deze keuze, omdat BMW een brede bachelor is met veel keuzeruimtes. Aan het einde van mijn eerste jaar heb ik gekozen voor het Honours Programma om mijn kennis te verbreden en te ontdekken welke master bij mij past. Daarnaast vind ik het toetreden tot het bestuur van de stichting HBU de uitgelezen kans om mijzelf buiten het biomedische vakgebied te ontwikkelen. Naast de studie vind ik het leuk om te voetballen en uit eten te gaan met vrienden of familie.

Steven Marinus

Vice-voorzitter 2019-2020, Voorzitter 2020-2021

Het menselijk lichaam heeft mij altijd erg geïnteresseerd en geïntrigeerd; hoe zo’n opeenstapeling van cellen en mechanismen samen één groot werkend organisme vormt. Ik zie in het Honours Programma een kans mezelf te ontwikkelen buiten het puur biomedische onderzoek. Ik wil hierin graag raakvlakken opzoeken met andere studies, maar wellicht ook projecten doen in een richting waar we verder nooit in aanraking mee (kunnen) komen. Dit is ook een van mijn motivaties geweest om toe te treden tot het bestuur van de Stichting HBU. Ik zie dit als een hele mooie kans me te ontwikkelen op professioneel en bestuurskundig vak, en wil me hier dan ook heel graag vol voor inzetten. Naast de studie vind ik het heel leuk om me bezig te houden met fotografie, houd ik enorm van jazz-, soul- en funkmuziek, en speel ik saxofoon en zing ik in een band.

Arjan Bassa

Secretaris 2019-2020, Penningmeester 2020-2021

Sinds 2018 studeer ik Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels ben ik tweedejaars student en nog steeds overtuigd van mijn keuze voor Biomedische Wetenschappen. Mijn keuze voor BMW is niet helemaal vreemd, aangezien het menselijk lichaam mij als kind al enorm interesseerde. Tijdens mijn middelbareschooltijd met de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid kreeg ik meer en meer interesse voor het snijvlak van scheikunde en biologie. Met name de biologie op het cellulaire niveau en kleiner…plantenkunde mis ik, als kiespijn. Omdat ik een brede interesse heb en me graag verdiep in dingen, zocht ik aanvulling op het reguliere curriculum en heb ik me aangemeld voor het Honours Programma. Als secretaris en toekomstig penningmeester van de Stichting HBU wil ik het HP voor 100% ondersteunen om leerzame en interessante, maar ook leuke en gezellige activiteiten te organiseren. Naast mijn studie houd ik me graag bezig met muziek en literatuur. Verder breng ik graag tijd door met familie en vrienden.

Joost Smeets

Vice-voorzitter 2018-2019, Voorzitter 2019-2020

Als klein kind wilde ik kinderarts worden en speelde ik al met een stethoscoop en de verbanddoos. Later op de middelbare school werd mijn interesse in het menselijk lichaam verder aangewakkerd. Tijdens een project in de virologie kwam ik erachter dat ik meer wilde weten over de achterliggende principes in het menselijk lichaam en daarom besloot ik Biomedische Wetenschappen te gaan studeren. Na één jaar studeren ben ik het Honours Programma gaan doen. Omdat ik erg nieuwsgierig ben en mij graag verder wil ontwikkelen in de Biomedische Wetenschappen. Door toe te treden tot het bestuur van Stichting HBU kan ik mij nog verder ontwikkelen. Naast vicevoorzitter van Stichting HBU ben ik ook actief bij de studievereniging M.B.V. Mebiose en schaats ik bij U.S.S.V. Softijs.

Maaike Stok

Secretaris 2018-2019, Penningmeester 2019-2020

Aangezien ik ben opgegroeid in een echt bèta-gezin, was het niet verwonderlijk dat ook ik mij voor de bètawetenschappen ging interesseren en besloot mijn studie in dit vakgebied te zoeken. Deze interesse heeft in de loop der jaren wel een ontwikkeling doorgemaakt; waar ik eerst insecten onder een vergrootglas bekeek, hou ik me nu onder andere bezig met het bekijken van cellen onder de microscoop. Ondanks dat mijn grootste voorkeur uitgaat naar de biomedische wetenschappen, hou ik me ook graag bezig met het opdoen van kennis over hele andere onderwerpen. Om dit te kunnen combineren met de onderwerpen die behandeld worden in de reguliere vakken, heb ik aan het einde van mijn eerste jaar gekozen voor het Honours Programma en uiteindelijk ook voor het Bestuur. Buiten het studeren, tennis ik in het dagelijks leven graag, speel ik piano en ben ik lid van de studentenvereniging SIB-Utrecht.