Stichting Honours Biomedische Wetenschappen Utrecht

Stichting Honours Biomedische Wetenschappen Utrecht

  • info@stichtinghbu.nl

Oud Bestuursleden


Foto Steven

Steven Marinus

Voorzitter 2020-2021, Vicevoorzitter 2019-2020

Het menselijk lichaam heeft mij altijd erg geïnteresseerd en geïntrigeerd; hoe zo’n opeenstapeling van cellen en mechanismen samen één groot werkend organisme vormt. Ik zie in het Honours Programma een kans mezelf te ontwikkelen buiten het puur biomedische onderzoek. Ik wil hierin graag raakvlakken opzoeken met andere studies, maar wellicht ook projecten doen in een richting waar we verder nooit in aanraking mee (kunnen) komen. Dit is ook een van mijn motivaties geweest om toe te treden tot het bestuur van de Stichting HBU. Ik zie dit als een hele mooie kans me te ontwikkelen op professioneel en bestuurskundig vak, en wil me hier dan ook heel graag vol voor inzetten. Naast de studie vind ik het heel leuk om me bezig te houden met fotografie, houd ik enorm van jazz-, soul- en funkmuziek, en speel ik saxofoon en zing ik in een band

Foto Arjan

Arjan Bassa

Penningmeester 2020-2021, Secretaris 2019-2010

Sinds 2018 studeer ik Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels ben ik tweedejaars student en nog steeds overtuigd van mijn keuze voor Biomedische Wetenschappen. Mijn keuze voor BMW is niet helemaal vreemd, aangezien het menselijk lichaam mij als kind al enorm interesseerde. Tijdens mijn middelbareschooltijd met de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid kreeg ik meer en meer interesse voor het snijvlak van scheikunde en biologie. Met name de biologie op het cellulaire niveau en kleiner…plantenkunde mis ik, als kiespijn. Omdat ik een brede interesse heb en me graag verdiep in dingen, zocht ik aanvulling op het reguliere curriculum en heb ik me aangemeld voor het Honours Programma. Als secretaris en toekomstig penningmeester van de Stichting HBU wil ik het HP voor 100% ondersteunen om leerzame en interessante, maar ook leuke en gezellige activiteiten te organiseren. Naast mijn studie houd ik me graag bezig met muziek en literatuur. Verder breng ik graag tijd door met familie en vrienden.

Foto Joost

Joost Smeets

Voorzitter 2019-2020, Vicevoorzitter 2018-2019

Als klein kind wilde ik kinderarts worden en speelde ik al met een stethoscoop en de verbanddoos. Later op de middelbare school werd mijn interesse in het menselijk lichaam verder aangewakkerd. Tijdens een project in de virologie kwam ik erachter dat ik meer wilde weten over de achterliggende principes in het menselijk lichaam en daarom besloot ik Biomedische Wetenschappen te gaan studeren. Na één jaar studeren ben ik het Honours Programma gaan doen. Omdat ik erg nieuwsgierig ben en mij graag verder wil ontwikkelen in de Biomedische Wetenschappen. Door toe te treden tot het bestuur van Stichting HBU kan ik mij nog verder ontwikkelen. Naast vicevoorzitter van Stichting HBU ben ik ook actief bij de studievereniging M.B.V. Mebiose en schaats ik bij U.S.S.V. Softijs.

Maaike Stok

Penningmeester 2019-2020, Secretaris 2018-2019

Aangezien ik ben opgegroeid in een echt bèta-gezin, was het niet verwonderlijk dat ook ik mij voor de bètawetenschappen ging interesseren en besloot mijn studie in dit vakgebied te zoeken. Deze interesse heeft in de loop der jaren wel een ontwikkeling doorgemaakt; waar ik eerst insecten onder een vergrootglas bekeek, hou ik me nu onder andere bezig met het bekijken van cellen onder de microscoop. Ondanks dat mijn grootste voorkeur uitgaat naar de biomedische wetenschappen, hou ik me ook graag bezig met het opdoen van kennis over hele andere onderwerpen. Om dit te kunnen combineren met de onderwerpen die behandeld worden in de reguliere vakken, heb ik aan het einde van mijn eerste jaar gekozen voor het Honours Programma en uiteindelijk ook voor het Bestuur. Buiten het studeren, tennis ik in het dagelijks leven graag, speel ik piano en ben ik lid van de studentenvereniging SIB-Utrecht.

Dirk Drost

Voorzitter 2018-2019, Vicevoorzitter 2017-2018

Van kleins af aan wist ik al dat ik de medische wereld in wilde gaan. Vroeger wilde ik altijd medicijnen ontwikkelen tegen zeldzame ziektes. Na biologie op de middelbare school was het mij al snel duidelijk dat ik Biomedische Wetenschappen wilde studeren. Na een aantal jaren werken ben ik daar uiteindelijk ook beland. Ik ben daar vervolgens het Honours Programma gaan doen, omdat het enorm veel kansen en mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen. Toetreden in het bestuur van de stichting is daar een mooi voorbeeld van. Binnen de stichting wil ik mij hard maken voor een leuke en gezellige groep en zorgen voor leuke en leerzame uitdagingen.

Emma-Lena Maris

Penningmeester 2018-2019, Secretaris 2017-2018

Mijn ambitie om in de biomedische wetenschap een verschil te maken begon al als klein kind, in het vestingstadje Woudrichem. Op de basisschool kreeg ik al microscopen voor mijn verjaardag en bekeek ik mijn eigen bloed onder de microscoop. Sinds ik de studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht ben gaan volgen is zowel mijn nieuwsgierigheid als mijn ambitie gegroeid om met mijn interesses in biomedische wetenschap, filosofie en maatschappij écht een verschil te gaan maken. Mijn leergierigheid heeft mij aangezet om in het tweede jaar het Honours Programma te gaan volgen. Binnen de stichting voer ik momenteel de functie van penningmeester uit. Naast de studie ben ik actief lid bij de studievereniging M.B.V. Mebiose in verschillende commissies, korfbal ik 3 keer per week en ben ik lid bij de U.S.R. “Triton”. 

Jochem Boeter

Voorzitter 2017-2018, Vicevoorzitter 2016-2017

Alweer 20 jaar geleden ben ik in het dorpje Sommelsdijk geboren, ver van Utrecht vandaan. Ik ben in 2015 begonnen met de studie Biomedische Wetenschappen omdat ik ontzettend geïntresseerd was in het vak biologie op de middelbare school, en dan met name de biologie van het menselijk lichaam, en ik heb voor de Universiteit Utrecht gekozen omdat die het best werd beoordeeld. Vorig jaar ben ik begonnen met het Honours Programma omdat ik extra uitdaging zocht naast mijn studie, en die heb ik ook zeker wel gevonden, mede door vice-voorzitter te worden van deze stichting. Verder ben ik nog actief in de studievereniging en ben ik lid van de jaarvertegenwoordiging. 

Tamar van Gorp

Penningmeester 2017-2018, Secretaris 2016-2017

Als ik iets doe, wil ik het graag goed doen. Vandaar ook mijn interesse in het Honours Programma BMW. Het zijn mijn ambities hierin zo veel mogelijk kennis te vergaren en praktische vaardigheden op te doen en te oefenen. Ook wil ik uiteraard mijn kennis delen en leren communiceren. Ik kan een verschrikkelijke twijfelaar zijn, maar als ik eenmaal een weloverwogen keuze gemaakt heb, zoals ik gekozen heb voor het Honours Programma en de bestuursfunctie, ga ik er volledig voor. Evenals ik voor mijn andere keuzes, in sport, muziek en privé, volledig ga.

Julia Orbons

Voorzitter 2016-2017, Vicevoorzitter 2015-2016

Ik ben geboren en getogen in dit mooie Utrecht en inmiddels ben ik hier ook tweedejaars student Biomedische Wetenschappen. Deze studie ben ik begonnen vanwege mijn brede interesse in het menselijk lichaam en alles wat daarbij komt kijken. Ik wil graag weten hoe zaken precies in elkaar steken en het honours programme biedt mij de uitstekende gelegenheid me volledig te verdiepen in een onderwerp naar keuze. Ik vind het belangrijk dat deze stichting bestaat en daarom neem ik deel in het bestuur. Voor het HBU vervul ik nu de functie van vicevoorzitter. Natuurlijk ben ik niet alleen maar te vinden op de universiteit. Zo ben ik sinds september 2015 lid geworden van roeivereniging Orca waar ik als kleine dame hard mag roepen tegen sterke roeiers en ben ik ook nog steeds te vinden op de atletiekbaan van AV Phoenix waar ik al van kinds af aan kom.

Julian Buissant des Amorie

Penningmeester 2016-2017, Secretaris 2015-2016

Op de middelbare school werd mijn interesse voor exacte wetenschap gewekt. Het waren vooral de biologische processen van het leven die mij aanspraken en daarom ben ik in september 2014 begonnen aan de bachelor Biomedische Wetenschappen. Nu ben ik tweedejaars bmw’er en net begonnen aan het Honours Programma waar ik extra uitdaging zoek. Binnen het bestuur van de HBU stichting vervul ik de functie van secretaris. Naast studeren vind ik het leuk om te sporten. Ik ben vooral te vinden op de judomat, maar ook in de fitnesszaal. In de vakanties ga ik het liefst skiën of hiken in de bergen.

Esther van Woudenbergh

Voorzitter 2015-2016, Vicevoorzitter 2014-2015

In 2013 ben ik begonnen aan de studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht. Ik heb voor deze studie gekozen, omdat ik erg geïnteresseerd ben in de processen die plaatsvinden in een ziek en een gezond lichaam. Aan het eind van mijn eerste jaar heb ik mij ingeschreven voor het Honours Programma, omdat ik mij graag meer wilde verdiepen in dit vakgebied, maar daarnaast ook verbreding zocht. Ik ben nu tweedejaars bij het Honours Programma en heb het erg naar mijn zin. Naast mijn studie en het Honours Programma heb ik nog genoeg tijd over om piano te spelen, orkesten te begeleiden en te softballen bij U.H.S.V The Wombats. Daarnaast neem ik deel aan de jaarvertegenwoordiging van mijn studie en zit ik in het bestuur van de Stichting HBU. In de paar uurtjes die ik hiernaast overhoud ben ik vaak in het park te vinden met vrienden of met een goed boek.

Imke Lankheet

Penningmeester 2015-2016, Secretaris 2014-2015

Ik ben Imke Lankheet en ik ben derdejaars student Biomedische Wetenschappen. Vorig jaar ben ik begonnen met het Honours Programma en ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik ben vooral geïnteresseerd in Neurowetenschappen en wil dan ook graag de master Neuroscience and Cognition gaan volgen. Sinds vorig jaar zit ik ook in het bestuur van het HBU en ik vervul de functie van penningmeester. Naast mijn studie hockey ik bij U.S.H.C. in Dames 1. Ik hockey al sinds ik zes jaar oud ben en het is dan ook een grote passie van me!

Wouter Bakhuis

Oprichter, bestuur 2014-2015

Ondertussen ben ik derdejaars student Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en deze opleiding bevalt me ontzettend goed. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door alle biologische processen in het lichaam en heb daarnaast ook veel belangstelling voor de klinische kant, omdat de patiënten de mensen zijn waar we het uiteindelijk voor doen. Voor het Honours programma ben ik bezig met het schrijven van een systematische review over de mogelijke associatie tussen suikerconsumptie en alvleesklierkanker; een onderzoeksveld waar veel tegenstrijdige conclusies getrokken worden. Als penningmeester van de stichting zorg ik voor alle financiële zaken, zoals de jaarlijkse buitenlandse reis en de financiering rondom symposia. Verder ben ik meerdere dagen in de week bezig met verschillende sporten, zoals fitness, hardlopen en squashen.

Minke Nota

Oprichter, bestuur 2014

Sinds september 2012 studeer ik Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Omdat ik extra uitdaging zocht, heb ik me na het eerste studiejaar ook aangemeld voor het verdiepende honoursprogramma, waarbinnen ik me naast de stichting voornamelijk bezig heb gehouden met processen die een rol spelen bij de ziekte van Alzheimer. Dit sluit namelijk goed aan bij mijn interesse in Neuroscience and Cognition, de master die ik na deze bachelor graag wil volgen. Naast mijn studie en het honoursprogramma kook en bak ik graag, beoefen ik een verscheidenheid aan sporten zoals yoga en fitness, en breng ik graag tijd door met vrienden.

Marlies Ludikhuize

Oprichter, bestuur 2014-2015

In 2011 ben ik begonnen met de bachelor Biomedische Wetenschappen. Omdat ik de vakken vaak niet diepgaand genoeg vond, heb ik me aangemeld voor het verdiepende honoursprogramma. Tijdens dit programma heb ik een literatuurstudie gedaan naar het effect van sporten op de afgifte van signaalmoleculen uit spierweefsel. Ik vond het erg leuk om me helemaal te verdiepen in een specifiek onderwerp. Door het schrijven van deze literatuurstudie ben ik erachter gekomen dat ik vooral geïnteresseerd ben in communicatie tussen en binnenin cellen. Omdat dit veelal aan bod komt in het onderzoek naar kanker, ben ik uiteindelijk de master “Cancer, Stem cells & Developmental biology” in Utrecht gaan doen. Naast het inhoudelijke project, heb ik me tijdens het honoursprogramma samen met Fréderique ingezet om deze stichting op te richten. Hierdoor heb ik naast vakinhoudelijke vaardigheden ook hele andere waardevolle ervaringen opgedaan tijdens het honoursprogramma.

Fréderique de Graaf

Oprichter, bestuur 2014

Het Honours Programma heeft een groot deel van mijn Bachelor en zelfs Master verloop bepaald en zal dat zeker ook nog doen in de toekomst. In 2011 ben ik begonnen met de studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht, waarbij ik al een sterke voorkeur had voor virologie. Tijdens het Honours Programma heb ik me dan ook verdiept in de onderdrukking van het immuunsysteem door een specifiek eiwit van het Influenza A virus. Dit heeft me niet alleen geholpen mijn kennis en academische vaardigheden te vergroten, maar ook mijn enthousiasme in biomedisch onderzoek bevestigd. Daarnaast heeft het programma mij mogelijkheden gegeven lezingen te organiseren met bijvoorbeeld Nick Lane als spreker en mijn eerste internationale wetenschappelijke ervaringen op te doen. Ik hoop daarom dat de stichting extra kan bijdragen aan iedere honours student ’s enthousiasme en ontplooiing.

© Stichting Honours Biomedische Wetenschappen Utrecht 2020