Stichting Honours Biomedische Wetenschappen Utrecht

Stichting Honours Biomedische Wetenschappen Utrecht

  • info@stichtinghbu.nl

Afsluitingsceremonie HP13

Afsluitingsceremonie HP13

Na twee jaar zwoegen was het op 25 augustus eindelijk zover: tijd voor de afsluitingsceremonie van HP13. Deze feestelijke afsluiting van het Honours Programma (HP) vond plaats in de aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Daarmee waren we op een bijzondere (historische) plaats, omdat deze prachtige ruimte in 1579 werd gebruikt om de Unie van Utrecht te tekenen. De avond zelf werd op een spontane en soepele manier aan elkaar gepraat door onze opleidingscoördinator, Astrid Freriksen. Tijdens het programma van de avond kregen alle studenten de kans om hun familie en vrienden te vertellen wat ze nu precies gedaan hebben om het HP te voltooien. Zo vertelden Kasper, Steven en Eline over hun individuele projecten, Rick over zijn vrije opdracht op het gebied van de onbegrijpelijke kwantumbiologie en Georgiana over haar persoonlijke ontwikkeling tijdens het HP. Daarnaast hebben het bestuur en de commissies verteld waarmee ze zich de afgelopen jaren hebben beziggehouden.

Naast het inhoudelijke deel volgden ook een aantal toespraken en felicitaties. De Honours Director, Wim Dictus, heeft dat gedaan door ons, zelfs met ballonnen, vanaf zijn motor in de Zwitserse bergen te feliciteren met het behalen van het HP! Daarnaast kreeg onze Honourscoördinator, Tobias Dansen, de gelegenheid om zijn Honoursgroep toe te spreken en te feliciteren. Daarbij gaf hij ons onder andere een komisch mini-college statistiek, met de uiteindelijke conclusie dat het geen toeval kan zijn dat deze Honoursgroep is zoals-ie is.

Niet alleen heeft Tobias zijn studenten toegesproken en bedankt, natuurlijk hebben wij Tobias bedankt voor zijn goede begeleiding en wijze lessen. Omdat we denken dat hij een geweldige HP-coördinator is (ja, steekproef n=1 🙃), hebben we Tobias genomineerd voor de Honours Teacher of the Year Award. Als afsluiting van de ceremonie ontvingen de studenten een beeldje van de opleiding. Daarna was het tijd om, voor de allerlaatste keer als HP13, met elkaar uit eten te gaan. Al met al kijken we terug op een ontzettend gave en geslaagde avond!

Share

© Stichting Honours Biomedische Wetenschappen Utrecht 2020