Individueel project Nina Smeets
Al sinds jongs af aan heb ik een grote interesse voor hoe het zenuwstelsel in elkaar zit en wat er mis kan gaan. Vanwege deze grote interesse heb ik ervoor gekozen om deze richting op te gaan als invulling van mijn individueel project. In de Department for Developmental Origins of Disease heb ik onder begeleiding van dr. Prof. Freek Hoebeek meegewerkt aan een onderzoek naar de distributie van Purkinjecel schade in de vermis van het cerebellum in neonaten met hypoxisch ischemische encefalopathie (bloed en zuurstof tekort). Ik heb hierbij het werk van voorgaande studenten uitgebreid. Ik heb onder andere de resultaten uitgebreid en figuren gemaakt bij de resultaten sectie. Daarnaast heb ik de introductie en discussie uitgebreid en herschreven.
Het was heel leerzaam en een leuke kans om al tijdens mijn bachelor mee te werken aan een paper en te zien hoe dit allemaal werkt. Het artikel zal later dit jaar gepubliceerd worden. Het werken aan de paper heb ik vooral tijdens de zomervakantie gedaan. Dit vroeg dan ook enige zelfstandigheid, waar ik erg veel van geleerd heb. Ik vond het erg leuk om kritisch na te denken over het onderwerp, welke vergelijkingen belangrijk zijn om te bekijken en welke conclusies getrokken kunnen worden uit beschikbare literatuur. Na de vakantie ben ik me gaan focussen op mijn eindproduct. Als eindproduct heb ik een wetenschappelijke poster bij de paper gemaakt. Het artikel bevat veel resultaten figuren, dus om alle resultaten overzichtelijk op 1 poster weer te geven was zeker een leerzame uitdaging.
Naast het werken aan de paper heb ik mogen meekijken en meehelpen bij het snijden en stainen van weefsel op het lab. Wat daarnaast ook zeker een hoogtepunt tijdens mijn stage was, was dat ik een dag mocht meelopen op de neonatologie afdeling in het WKZ. Al met al was mijn individueel project een erg interessant en leuk project, waar ik veel van heb geleerd.